Ladies in red

Ladies in red

Ladies in red
  • Een ontzettend leuk echtpaar sprak mij aan met de vraag: “Zou je een schilderij voor ons willen maken voor bovenaan de trap in ons huis?”. Een afspraak volgde om te kijken waar het schilderij zou komen te hangen. De ruimte is veelal wit, alleen de vloer terracotta kleur. Via de voordeur kijk je naar een mooie witte trap, bovenaan de trap mag dan ook iets uitdagends komen te hangen wat eruit springt….. het liefst in de kleur KNAL rood, yes….

Het formaat wordt 80 x 120 cm.

Wat een heerlijke opdracht; drie mooie dames in een rode avondjurk.

Het was even zoeken naar de juiste compositie. Hoe ga ik de dames op het doek zetten, welk verhaal wil ik vertellen? Ik blijf veranderen aan de poses totdat ik uiteindelijk de juiste houding heb gevonden. De achtergrond heb ik de kleur van de vloer gegeven (terra cotta, bronsachtig).

Vervolgens kan alles verfijnd worden en kan ik aan de details werken. Zo leuk om te zien hoe het schilderij laag na laag steeds mooier wordt. Het zijn drie gezellig kletsende vrouwen geworden.

Een mooiere plek voor deze dames kan ik niet bedenken. Bovenaan de trap kunnen ze alle gasten bekijken en bespreken die via de voordeur naar binnen komen. Wat zullen ze een hoop te vertellen hebben tegen elkaar……

Ladies in red

Tags: , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *