Kunstexpositie Landgoed Sandenburg

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg

De Stichting Culturele Regio organiseert eenmaal per jaar een kunstexpositie op een bijzondere locatie. Voor de tweede keer werd het georganiseerd op Landgoed Sandenburg. Het was weer een groot succes. Er kwamen dan ook veel bezoekers af op Kunstexpositie Landgoed Sandenburg.

Expositie 2020

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg vond het grootste deel plaats in de buitenlucht. In de 25 open pagode-tenten lieten maar liefst 85 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun creaties zien. Annie van Hal selecteerde de kunstenaars. Ze was enthousiast over het grote aantal deelnemers. Vooral de variatie in allerlei vormen van kunst sprak de bezoekers erg aan.

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg
Madame, dame van brons Sandra Pot

Historie Landgoed Sandenburg

Al meer dan 200 jaar is het Landgoed in bezit van de familie Van Lynden van Sandenburg. Het werd in 1792 gekocht door G.C.C.J. Baron van Lynden en is door aankopen en vererving steeds groter geworden. In het Koetshuis en de Oude Stal zijn bedrijven gevestigd en de Oranjerie wordt gebruikt als trouwlocatie en zakelijke ontvangsten. Het park rond het kasteel werd aangelegd in Engelse landschapsstijl. Niet gek dat er dit jaar weer gekozen is voor deze prachtige locatie midden in de natuur.

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg
Cheval, paard van brons Sandra Pot

Han de Leewerk exposeert met Sandra Pot

Han schildert graag met olieverf. Hij meent daarmee mooiere en diepere kleuren te krijgen. Zijn werk is voornamelijk realistisch en figuratief. Zijn ideeën worden hem ingegeven door wat hij ziet – en meent te zien – in zijn directe omgeving. Bekijk zijn werken op zijn website www.handeleeuwerkkunst.nl.

Sandra’s werken

Sandra’s vrije werk is vrij divers, meestal figuratief, heel soms wat abstract of een combinatie van beide. 

Sandra is vooral geïnspireerd door de schoonheid van vrouwen en paarden, dit vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Met haar bronzen beelden wil ze graag kracht, schoonheid, sierlijkheid en positiviteit uitstralen.

De schilderijen dames met hoedjes en paarden van Han vormen een perfecte combinatie met de bronzen dames en bronzen paarden van Sandra.

De dames met hoedjes kwamen onze dames met hoedjes bekijken

Primeur Musea

Dit jaar waren er 4 musea die zichzelf presenteerden op het museumplein in de Oranjerie van het Landgoed. Museum Huis Doorn, Kasteel Amerongen, Museum Militaire Traditie uit Driebergen en Stadsmuseum Rhenen. Zij hebben de bezoekers met een speciaal thema verrast.

Stichting Culturele Regio

De Stichting Culturele Regio stelt zich ten doel om cultuur en erfgoed in Zuid-Oost Utrecht onder de aandacht te brengen. Binnen betrekkelijk korte afstand treft men in deze regio kunst, monumenten, musea, landgoederen en natuur aan en dat is niet algemeen bekend. Het is erg leuk dat nu ook Rhenen zich aangesloten heeft zodat het culturele aanbod sterk uitgebreid is. Op de website (www.cultureleregio.nl) is van alles te vinden over de ateliers, galeries, theater, musea, horeca en overnachtingsmogelijkheden.

Kunstexpositie Landgoed Sandenburg
Heel graag tot volgend jaar

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *