Uniek bronzen paardenbeeld

Uniek bronzen paardenbeeld

Uniek bronzen paardenbeeld

Uniek bronzen paardenbeeld, een verrijking van uw tuin

Erg fijn om weer met een uniek bronzen paardenbeeld bezig te zijn…. ik begon met een paardenhoofd en weet dan nog niet precies hoe het beeld gaat worden. Ik heb wel iets in mijn hoofd maar gaandeweg verandert dit toch wel weer… dat maakt het ook zo leuk om hieraan te werken. Toen ik hiermee bezig was vond ik het erg belangrijk om iets anders te maken dan dat ik al heb gemaakt, het mag geen kopie worden, het moet apart zijn en kracht uitstralen. Ik heb ervoor gekozen om het uniek bronzen paardenbeeld open te maken zodat je van alle kanten door het paard heen kan kijken. Mooi, als je rustig in de tuin zit om naar te kijken….De hals vind ik het belangrijkste deel van dit uniek bronzen paardenbeeld. Een mooie gespierde paardenhals maakt een paard mooi en krachtig.

Uitleg over de werkwijze

Een uitleg over de werkwijze; eerst beginnen we met het opzetten van een wasmodel:

Dat is altijd even zoeken, wat wil ik precies, wat is mooi, het moet ondersteund worden met hout, een goede basis is daarom belangrijk, anders stort het model snel in, vooral als de was te warm wordt.

Naar de bronsgieterij

Zodra ik helemaal tevreden ben dan mag het wasmodel naar de bronsgieterij Flassh in Balk. Daar wordt eerst een siliconen mal gemaakt. Vervolgens wordt het ingevormd, dit houdt in dat je een vuurvaste mal maakt waar je de was uitstookt en het brons in giet. In de uitstookoven worden de mallen drie dagen gebakken op 600 graden. De was smelt en loopt uit de mal. De mallen zijn na 3 dagen droog. Op de gietdag wordt het brons van 1150 graden in de mal gegoten. Vervolgens wordt het geciseleerd. Alle oneffenheden en aangietkanalen worden eraf geslepen. Vervolgens kan het uniek bronzen paardenbeeld gepatineerd worden. Dit doe ik bij Frank Boogaard. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan het uniek bronzen paardenbeeld gegeven. Door het  bronzen paardenbeeld met kopernitraat in te smeren en vervolgens met de brander te verhitten, wordt het groen (zie hieronder), dan wordt het beeld helemaal doorgebrand.

Plaatsing op de sokkel

Het uniek bronzen paardenbeeld wordt geplaatst op een inlandse eikenhouten sokkel van 80 cm hoogte.

Vervolgens wordt het bronzen beeld in de blanke was gezet en zodra het opgedroogd is wordt het uitgepoetst. Zelf vind ik het mooi om het uniek bronzen paardenbeeld met een zacht schuursponsje terug te poetsen zodat je op bepaalde gedeeltes het gouden brons weer wat terug ziet komen om meer accent te geven aan bepaalde gedeeltes.

Aparte paarden sculpturen
Libre

Ik heb dit unieke bronzen paardenbeeld de naam; Libre  (frans en spaans) gegeven; dit staat voor open, los, onbelemmerd, vrij, onbezet, vlot

CONTACT SANDRA POT

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *