Teckel van brons in opdracht laten maken

Teckel van brons in opdracht laten maken

Teckel van brons in opdracht laten maken

Je lieve trouwe teckel voor altijd

Een teckel van brons in opdracht laten maken, dat is een uniek geschenk. U bepaalt zelf de houding van de hond en de gewenste grootte. Het is erg leuk om zelf onderdeel uit te maken van het hele proces. Uw trouwe viervoeter is een onderdeel van het gezin en hoe mooi is het om dit te laten vereeuwigen.

Een uitleg over een teckel van brons in opdracht laten maken

Eerst volgt er een vrijblijvende afspraak. Als de hond hierbij aanwezig kan zijn, dan is dat wel heel prettig. Een persoonlijke ontmoeting met de hond is fijn om de hond goed te kunnen bekijken. Mocht uw teckel er niet meer zijn dan kan ik heel veel met foto’s en uw aanwijzingen. Vervolgens wordt er besproken hoe de teckel van brons in opdracht neergezet mag worden. In een loop- of springbeweging, liggend of staand. In principe is alles mogelijk. Goede foto’s van de gewenste houding van de hond zijn voor mij erg belangrijk.

Een teckel in brons
Dashond van brons

Een wasmodel maken van de teckel

Eerst wordt er een wasmodel gemaakt. Het duurt ongeveer 4 weken voordat het wasmodel gereed is. Dit is helemaal afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en grootte van het wasmodel. Zodra het wasmodel klaar is komen we weer bij elkaar. Daarna kunnen de eventuele veranderingen worden aangepast. De honden eigenaren zien natuurlijk iets specifieks in hun hond die ze erg graag willen terugzien in een teckel van brons in opdracht laten maken. Het is erg belangrijk dat het wasmodel helemaal naar wens is voordat het naar de bronsgieterij gaat.

De teckel van was mag naar de bronsgieterij

Zodra het wasmodel is goedgekeurd, breng ik dit naar de bronsgieterij. Hier volgt het gietproces, dit gaat als volgt in zijn werk; Eerst wordt er een siliconen mal op het wasmodel gemaakt. De mallen worden gemaakt van siliconen rubbers en met glasvezel versterkte gipskappen. De gipskappen zijn vuurvast. De was wordt hieruit gestookt en het brons wordt erin gegoten. De aangiet- en ontluchtingskanalen worden bevestigd voordat het wasmodel wordt afgevormd met een mengsel van chamotte, gips en water. In de stookoven worden de mallen drie dagen gebakken op 600 graden. De was smelt en loopt uit de mallen. De mallen zijn na drie dagen droog. Op de gietdag wordt het brons met gereduceerde vlam (groen) gesmolten in een gietkroes in de smeltoven. Het brons wordt ongeveer 1150 graden wanneer het gegoten wordt. Als de mal is afgekoeld, wordt deze uitgepakt en schoongespoten.

Kleur geven door middel van chemicaliën aan de teckel van brons

Alle giet- ontluchtingskanalen en oneffenheden worden eraf geslepen, gebeiteld en geschuurd. Nadat het in brons gegoten model is afgewerkt wordt de teckel van brons in opdracht gepatineerd. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan het bronzen beeld gegeven. De gebruikte patina bepaalt het aanzien en de uitstraling van het bronzen beeld. De uiteindelijke kleur wordt gedefinieerd door de reactie van de gebruikte chemicaliën met het brons. Deze reactie kan versneld en/of beïnvloed worden door verhitting. Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend.

Teckel van brons in opdracht laten maken
Dashond in brons
Interesse in een teckel van brons in opdracht laten maken?

Heeft u interesse in een bronzen beeld in opdracht? Neem vrijblijvend contact op mij en klik op onderstaande button:

bronzen teckel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,