Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België

Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België

Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België

Bronzen sculpturen getoond bij de club show in België

Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België. Op zaterdag 27 mei 2023 organiseerde de Belgische Rhodesian Ridgeback Club de jaarlijkse clubshow. Dit vond plaats op het terrein van de WWRV (Westelse Windhonden Ren Vereniging) in Westerlo te België. Het was een prachtige zonnige dag en ik was erg vereerd dat ik werd uitgenodigd om mijn bronzen sculpturen tijdens deze dag te mogen tentoonstellen. Ik heb heel erg genoten van de prachtige Rhodesian Ridgebacks en enthousiaste mensen die geïnteresseerd waren in mijn bronzen sculpturen.

Bronzen sculpturen
Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België

De Bronzen Rhodesian Ridgebacks van Sandra

Sandra is een grote Rhodesian Ridgeback liefhebber en heeft inmiddels 26 jaar lang mogen genieten van haar twee prachtige reuen. Dagelijks bekijkt ze haar hond tijdens de wandelingen en in en om huis. De anatomie, de mooie gracieuze lijnen, de kenmerkende Ridge. Het zit allemaal in haar geheugen gegrift. Sandra is verknocht aan dit ras en maakt met heel veel hondenliefde Rhodesian Ridgebacks in brons. Hieronder treft u vrij werk aan:

Je eigen Rhodesian Ridgeback in brons laten maken

Uw eigen lieve trouwe viervoeter vereeuwigd in brons, prachtig om je hond te laten vereeuwigen. Je bepaalt zelf de houding en de gewenste grootte en het is erg leuk om zelf onderdeel uit te maken van het proces. Hieronder enkele Rhodesian Ridgebacks van brons, gemaakt in opdracht:

Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België
Rhodesian Ridgeback met Beierse Bergzweethond pup
Rhodesian Ridgebacks van brons getoond op Club Show in België
Liggende Rhodesian Ridgeback levensgroot
Rhodesian in brons
Liggende Rhodesian Ridgeback klein formaat
Rhodesidan Ridgeback
Rhodesian Ridgeback hoofd 3D

Je hond in brons, een waardevol geschenk

Eerst volgt er een vrijblijvende afspraak. Als de hond hierbij aanwezig kan zijn, dan is dat heel prettig om de hond te kunnen bekijken. Uiteraard kan ik ook heel veel met foto’s en filmpjes van de hond, mocht het een verrassing voor iemand zijn of dat de hond er niet meer is. 

Het proces

Ik start met het creëren van een wasmodel. Vervolgens maken we een afspraak om het wasmodel van de hond te bekijken. Tijdens deze afspraak kan er worden aangegeven wat er eventueel nog mag worden aangepast. Zodra het wasmodel is goedgekeurd breng ik dit naar de Bronsgieterij. Er wordt een siliconen mal op het wasmodel gemaakt, vervolgens kan het gietproces van start gaan. Zodra het wasmodel in brons is gegoten, volgt het ciseleren (afwerken van het brons) . Daarna het patineren (kleur geven door middel van hitte en chemicaliën). Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend. En eventueel op een sokkel geplaatst. 

Wenst u meer informatie over een Rhodesian Ridgeback in brons? Neem gerust contact op voor meer informatie:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,