Kleine hondjes van brons, wat een mooi geschenk

Kleine hondjes van brons, wat een mooi geschenk

Kleine hondjes van brons

Kleine hondjes van brons, wat zijn ze schattig om te zien. Een mooi geschenk om cadeau te geven. Een blijvende herinnering aan die lieve trouwe viervoeter die op deze manier voor altijd en eeuwig bij je blijft. Elk hondenras is mogelijk om te maken, als ik maar goede foto’s van alle kanten krijg. Het mooiste is natuurlijk als ik de hond in het echt kan bekijken maar soms is dat niet mogelijk als het een verrassing is of als de hond niet meer leeft.

Kleine hondjes van brons
Kleine hondjes van brons, wat een mooi geschenk

Het proces

Eerst maak ik een wasmodel van de hond. Het duurt ongeveer 3 weken voordat het wasmodel gereed is. Dit is helemaal afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en grootte van het wasmodel. Indien gewenst is het mogelijk enkele foto’s te ontvangen van het maakproces. Tussendoor is het mogelijk om even te komen kijken of het in grote lijnen naar wens is. Zodra het wasmodel klaar is komen we weer bij elkaar. Daarna kunnen de eventuele veranderingen worden aangepast. De honden eigenaren zien natuurlijk iets specifieks in hun hond die ze erg graag willen terugzien. Het is erg belangrijk dat het wasmodel helemaal naar wens is voordat het naar de bronsgieterij gaat.

Kleine hondjes van brons, wat een mooi geschenk

Naar de bronsgieterij

Zodra het wasmodel is goedgekeurd, breng ik dit naar bronsgieterij Flassh te Balk. Hier volgt het gietproces, dit gaat als volgt in zijn werk; Eerst wordt er een siliconen mal op het wasmodel gemaakt. De mallen worden gemaakt van siliconen rubbers en met glasvezel versterkte gipskappen. De gipskappen zijn vuurvast. De was wordt hieruit gestookt en het brons wordt erin gegoten. De aangiet- en ontluchtingskanalen worden bevestigd voordat het wasmodel wordt afgevormd met een mengsel van chamotte, gips en water. In de stookoven worden de mallen drie dagen gebakken op 600 graden. De was smelt en loopt uit de mallen. De mallen zijn na drie dagen droog. Op de gietdag wordt het brons met gereduceerde vlam (groen) gesmolten in een gietkroes in de smeltoven. Het brons wordt ongeveer 1150 graden wanneer het gegoten wordt. Als de mal is afgekoeld, wordt deze uitgepakt en schoongespoten.

Het patineren

Alle giet- ontluchtingskanalen en oneffenheden worden eraf geslepen, gebeiteld en geschuurd. Nadat het in brons gegoten model is afgewerkt wordt de teckel gepatineerd bij het atelier van Frank Boogaard. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan het bronzen beeld gegeven. De gebruikte patina bepaalt het aanzien en de uitstraling van het bronzen beeld. De uiteindelijke kleur wordt gedefinieerd door de reactie van de gebruikte chemicaliën met het brons. Deze reactie kan versneld en/of beïnvloed worden door verhitting. Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend. Het kleine hondje van brons is klaar, wat een mooi geschenk om te geven. Een prachtig uniek cadeau, een blijvende herinnering voor altijd.

Heeft u interesse in een klein hondje, een middelgrote hond of grote hond van brons?
KLIK HIER en neem contact op met mij voor een vrijblijvende afspraak.

Tags: , , , , , , , , , , ,