Hond van brons in opdracht

Hond van brons in opdracht

Hond van brons in opdracht

Hond van brons in opdracht laten maken is een waardevol geschenk. Uw trouwe viervoeter is immers een onderdeel van het gezin en hoe mooi is het om dit te laten vereeuwigen. U bepaalt zelf de houding van de hond en de gewenst grootte. Het is erg leuk om dus zelf onderdeel uit te maken van het hele proces.

Hond van brons in opdracht

Hond van brons in opdracht; hoe gaat het in zijn werk?

Eerst volgt er een vrijblijvende afspraak. Als de hond hierbij aanwezig kan zijn, dan is dat wel heel prettig. Een persoonlijke ontmoeting met de hond is fijn om de hond goed te kunnen bekijken. Vervolgens wordt er besproken hoe de hond van brons in opdracht neergezet mag worden. In een loop- ofspringbeweging, liggend, staand, met of zonder stok. Noem het maar op. In principe is alles mogelijk. Goede foto’s van de gewenste houding van de hond zijn voor mij erg belangrijk.

Het proces; een hond van brons in opdracht

Eerst wordt er een wasmodel gemaakt. Het duurt ongeveer 4 weken voordat het wasmodel gereed is. Dit is helemaal afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en grootte van het wasmodel. Zodra het wasmodel klaar is komen we weer bij elkaar. Daarna kunnen de eventuele veranderingen worden aangepast. De honden eigenaren zien natuurlijk iets specifieks in hun hond die ze erg graag willen terugzien in een hond van brons in opdracht. Het is erg belangrijk dat het wasmodel helemaal naar wens is voordat het naar de bronsgieterij gaat.

Maltezer van brons in opdracht

Hond van brons in opdracht; naar de bronsgieterij

Zodra het wasmodel is goedgekeurd, breng ik dit naar de bronsgieterij. Hier volgt het gietproces, dit gaat als volgt in zijn werk; Eerst wordt er een siliconen mal op het wasmodel gemaakt. De mallen worden gemaakt van siliconen rubbers en met glasvezel versterkte gipskappen. De gipskappen zijn vuurvast. De was wordt hieruit gestookt en het brons wordt erin gegoten. De aangiet- en ontluchtingskanalen worden bevestigd voordat het wasmodel wordt afgevormd met een mengsel van chamotte, gips en water. In de stookoven worden de mallen drie dagen gebakken op 600 graden. De was smelt en loopt uit de mallen. De mallen zijn na drie dagen droog. Op de gietdag wordt het brons met gereduceerde vlam (groen) gesmolten in een gietkroes in de smeltoven. Het brons wordt ongeveer 1150 graden wanneer het gegoten wordt. Als de mal is afgekoeld, wordt deze uitgepakt en schoongespoten.

Rhodesian ridgeback
Het patineren; een hond van brons in opdracht

Alle giet- ontluchtingskanalen en oneffenheden worden eraf geslepen, gebeiteld en geschuurd. Nadat het in brons gegoten model is afgewerkt wordt een hond van brons in opdracht gepatineerd. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan het bronzen beeld gegeven. De gebruikte patina bepaalt het aanzien en de uitstraling van het bronzen beeld. De uiteindelijke kleur wordt gedefinieerd door de reactie van de gebruikte chemicaliën met het brons. Deze reactie kan versneld en/of beïnvloed worden door verhitting. Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend.

Interesse in hond van brons in opdracht?

Heeft u interesse in een bronzen beeld in opdracht? Neem vrijblijvend contact op met Sandra Pot.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,