Een Rhodesian Ridgeback van brons

Een Rhodesian Ridgeback van brons

Rhodesian Ridgeback Club

De Leeuwenjager

Een Rhodesian Ridgeback van brons. De Rhodesian Ridgeback is een geweldig mooi ras; sierlijk, krachtig, moedig, stoer, statig. Prachtig om deze  “leeuwenjager” vast te mogen leggen. Ik heb ervoor gekozen om deze hond in een springbeweging neer te zetten. Zo straalt het nog meer uit en krijgt het beeld kracht. Hij springt als het ware van de granieten sokkel af. Een eyecatcher voor in uw interieur of in uw tuin.

Een pronkrug van brons, een uniek geschenk

De Rhodesian Ridgeback, ook wel Rhodesische pronkrug, pronkrug, rifrug of leeuwhond, is een hondenras afkomstig uit zuidelijk Afrika. Dit ras is oorspronkelijk gefokt voor het afzijdig houden van onder meer leeuwen bij door jagers geschoten wild en ter verdediging van huis en haard. Kenmerkend voor dit ras is de ridge ofwel pronk, een strook haar op de rug die tegen de haarrichting in groeit en reeds vanaf de geboorte aanwezig is.

De ridgeback is een sportief gebouwde hond die kracht, snelheid en souplesse uitstraalt. Daarom is deze hond zo fantastisch om te mogen maken. Zelf ben ik een enorme Ridgeback liefhebber en verknocht aan dit ras. Voor mij is het heerlijk om dit ras te vereeuwigen en erg fijn dat ik bij het maken van een sculptuur een live model thuis als voorbeeld kan bekijken.

Rhodesian Ridgeback sculpturen, wat een mooi cadeau

In deze blog treft u enige verschillende bronzen sculpturen aan van de Rhodesian Ridgeback. In principe kan elk gewenst model en formaat in opdracht voor u worden gemaakt.

Interesse?

Heeft u interesse in een Rhodesian Ridgeback van brons? Of een Ridgeback naar uw eigen wensen? Het kan allemaal. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Sandra Pot.

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *