Een dames torso van brons

Een dames torso van brons

Torso van brons

Een dames torso van brons

Een dames torso van brons genaamd “Donna” is vanzelf ontstaan (zie blog Torso vrouw en Torso man van brons). In dit genre wilde ik graag mijn volgende torso gaan maken maar dan nog meer open. Het is mijn bedoeling om van alle kanten door haar heen te kunnen kijken. Door haar spannend te maken zodat elke kant anders is om naar te kijken en vooral om van haar te kunnen genieten.

Een dames torso van brons
Sogno di Bronzo
38 x 27 x 55 cm
Een dames torso van brons

Sogno di Bronzo

Het is alsof je in een droom bent beland; een bronzen droom; “Sogno di Bronzo“. De naam van mijn nieuwe sculptuur. Elke keer dat je naar haar kijkt, ben je even in het hier en nu. Even een moment om na te denken wat je nu eigenlijk ziet. Een geniet momentje voor jezelf. Gun jezelf dit kunstwerk!

torso van brons

Het ontstaan van de Torso

De mens wordt al sinds de prehistorie afgebeeld. Eerst op de wanden van grotten, later uit steen gehouwen. Met elke techniek die de mens leerde, kwam er een nieuwe kunstvorm bij die elk hun eigen doel en betekenis kregen. Zo werden in de Griekse oudheid vrouwenbeelden uit marmer gehouwen, terwijl mannen een bronzen beeld ter nagedachtenis kregen. Marmer voor vrouwen, brons voor mannen. Veel bronzen beelden werden in latere tijden omgesmolten tot wapens. Veel marmeren beelden raakten beschadigd en verloren hoofd en armen; De torso zoals wij die kennen.

Heeft u interesse in een torso van brons? Dit kan uiteraard ook in opdracht van gewenste grootte of kleur. Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvende afspraak.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,