Een bronzen beeld, wat een bijzonder huwelijkscadeau

Een bronzen beeld, wat een bijzonder huwelijkscadeau

engel van brons

Een bronzen beeld, wat een bijzonder huwelijkscadeau

Wat een eer om deze mooie opdracht te mogen maken…… een bronzen beeld, wat een bijzonder huwelijkscadeau. De bruid wilde graag een mooi exclusief cadeau geven aan haar ouders, iets waar ze elke dag naar kunnen kijken en van kunnen genieten, mooie herinneringen ophalen aan hun mooie lieve dochter. Het bronzen beeld, in opdracht van de bruid, wordt tijdens een huwelijk in Italië gegeven aan haar dierbare ouders.

Het wasmodel:

Door middel van veel foto’s heb ik de vrouw gemaakt, waarbij het belangrijk was dat ze met beide voeten op de grond moet staan. De houding van haar armen, 1 met haar hand in haar zij, zo stond de opdrachtgeefster ook op een foto, vond ik erg passen bij het geheel. Dit straalt zelfverzekerdheid en kracht uit. In haar andere hand zou een bloem (madeliefje) met in het midden een hartje komen, alsof ze deze bloem net heeft geplukt en aan haar ouders wil geven. De achterkant van het beeld is het belangrijkste gedeelte voor de opdrachtgeefster maar alle kanten moeten uiteraard kloppen. De wens was om achterop haar rug twee vleugels te maken, om aan te geven dat ze tijdens haar huwelijk uitvliegt.

Naar de bronsgieterij:

Als we allen tevreden zijn over het wasmodel, pas dan wordt het in brons gegoten. Het is erg belangrijk tijdens het maken van het wasmodel af en toe langs te komen om te kijken wat er eventueel veranderd mag worden, als het in brons gegoten is kan dit namelijk niet meer. Het is erg mooi om samen tot een gewenst eindresultaat te komen.

Zie hierboven, het bronzen beeld is terug van de bronsgieterij Flassh, hoe dit in zijn werk gaat klik op het volgende; het gietproces van bronzen beelden. Vervolgens wordt het bronzen beeld gepatineerd bij Frank Boogaard:

Naar Italië:

In overleg met de opdrachtgeefster wordt het bronzen beeld lichtbruin gepatineerd. Na het patineren wordt het iets terug gepoetst zodat op sommige plekken het goudkleurige brons wat zichtbaar wordt.  Vervolgens wordt het bronzen beeld dun in de blanke was gezet en als het afgekoeld en ingetrokken is wordt ze mooi opgepoetst. Dan is ze klaar voor de grote spannende reis naar Italië…..

Zo fijn als de opdracht meer dan geslaagd is met een super mooie samenwerking. Daar word je helemaal gelukkig van…..La vita e bella

CONTACT SANDRA POT

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *