Een bronzen beeld van uw huisdier

Een bronzen beeld van uw huisdier

Een bronzen beeld van uw huisdier

Een bronzen beeld van uw huisdier, een mooi geschenk of aandenken. Een hond van brons, een blijvende herinnering. Een hond van brons laten maken is een waardevol geschenk. Uw trouwe viervoeter is immers een onderdeel van het gezin en hoe mooi is het om dit te laten vereeuwigen. U bepaalt zelf de houding van de hond en de gewenste grootte. Het is erg leuk om dus zelf onderdeel uit te maken van het hele proces.

Vrijblijvende afspraak

Eerst volgt er een vrijblijvende afspraak. Als de hond hierbij aanwezig kan zijn, dan is dat wel heel prettig. Een persoonlijke ontmoeting met de hond is fijn om de hond goed te kunnen bekijken. Vervolgens wordt er besproken hoe de opdrachtgever een hond van brons neergezet wil hebben. In een loop- of springbeweging, liggend, staand, met of zonder stok of bijvoorbeeld met bal. Noem het maar op. In principe is alles mogelijk. Goede foto’s van de hond zijn voor mij erg belangrijk. Evenals de typische dingen die de eigenaar graag wil terugzien in het bronzen beeld. Een bronzen hond, een blijvende herinnering.

Een hond van brons, hoe gaat het in zijn werk

Eerst maak ik een wasmodel van de hond. Het duurt ongeveer 3 weken voordat het wasmodel gereed is. Dit is helemaal afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en grootte van het wasmodel. Indien gewenst is het mogelijk enkele foto’s te ontvangen van het maakproces. Tussendoor is het mogelijk om even te komen kijken of het in grote lijnen naar wens is. Zodra het wasmodel klaar is komen we weer bij elkaar. Daarna kunnen de eventuele veranderingen worden aangepast. De honden eigenaren zien natuurlijk iets specifieks in hun hond die ze erg graag willen terugzien in hun bronzen hond. Het is erg belangrijk dat het wasmodel helemaal naar wens is voordat het naar de bronsgieterij gaat.

Een bronzen beeld van uw huisdier
Twee zittende Cocker Spaniëls

Naar de bronsgieterij

Zodra het wasmodel is goedgekeurd, breng ik dit naar bronsgieterij Flassh te Balk. Hier volgt het gietproces, dit gaat als volgt in zijn werk; Eerst wordt er een siliconen mal op het wasmodel gemaakt. De mallen worden gemaakt van siliconen rubbers en met glasvezel versterkte gipskappen. De gipskappen zijn vuurvast. De was wordt hieruit gestookt en het brons wordt erin gegoten. De aangiet- en ontluchtingskanalen worden bevestigd voordat het wasmodel wordt afgevormd met een mengsel van chamotte, gips en water. In de stookoven worden de mallen drie dagen gebakken op 600 graden. De was smelt en loopt uit de mallen. De mallen zijn na drie dagen droog. Op de gietdag wordt het brons met gereduceerde vlam (groen) gesmolten in een gietkroes in de smeltoven. Het brons wordt ongeveer 1150 graden wanneer het gegoten wordt. Als de mal is afgekoeld, wordt deze uitgepakt en schoongespoten.

Een bronzen beeld van uw huisdier
Liggende hond

Een hond van brons, terug van de bronsgieterij

Alle giet- ontluchtingskanalen en oneffenheden worden eraf geslepen, gebeiteld en geschuurd. Nadat het in brons gegoten model is afgewerkt wordt de hond van brons gepatineerd bij het atelier van Frank Boogaard. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan het bronzen beeld gegeven. De gebruikte patina bepaalt het aanzien en de uitstraling van het bronzen beeld. De uiteindelijke kleur wordt gedefinieerd door de reactie van de gebruikte chemicaliën met het brons. Deze reactie kan versneld en/of beïnvloed worden door verhitting. Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend.

Een bronzen beeld van uw huisdier
Klein liggend hondje

Heeft u interesse in een bronzen beeld in opdracht? Neem dan contact op door te klikken op onderstaande button.

CONTACT SANDRA POT

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *