De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs

De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs

De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs

Vijf genomineerde kunstenaars

De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs, wat een mooi, door de Culturele Regio georganiseerd evenement. In de Oranjerie van Landgoed Sandenburg vond zaterdag 25 november de uitreiking plaats van De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs. Uit de 40 inzendingen werden vijf kunstwerken van kunstenaars uit de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wijk bij Duurstede genomineerd voor deze prestigieuze prijs. 

Kunst prijs
Wat een mooi, door de Culturele Regio georaniseerd evenement; De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs

Stimuleren om te blijven creëren

leder jaar wordt een kunstwerk gekozen, aangekocht en geplaatst in een van de gemeenten, ieder jaar wisselend van gemeente, dit bevordert meer kunst in het openbaar waardoor er ook een breder draagvlak onder de inwoners zal komen en we stimuleren kunstenaars om vooral te blijven creëren. 

De Stichting Culturele Regio wil de gemeentegrenzen op het gebied van Kunst & Cultuur laten verdwijnen. Steeds meer vinden kunstenaars uit verschillende gemeenten elkaar door middel van samenwerkingen en gezamenlijke exposities. Deze stimulatieprijs, De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs, zorgt voor een nog meer versterkende rol tussen kunst en cultuur. 

De prijsuitreiking

Alle genomineerden zijn gerenommeerd in de kunstwereld. Janine van Dijk en Marieke Ackerman uit Driebergen deelden de tweede plaats en op de derde plaats volgden Sandra Pot uit Rhenen en Karin Boers. Voorzitter van het Bestuur Stichting Culturele Regio, Henk Drok, noemde het niveau van de ingezonden werken hoog. De genomineerde werken eindigden vrijwel allemaal gelijk, maar Pieter Jaspers bleek de uiteindelijke winnaar. In het juryrapport werd vooral de lichtinval van het schilderij van Pieter Jaspers geroemd. De Cothense kunstenaar schilderde Kasteel Rhijnestein.

Kunstprijs
De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs

Stichting Culturele Regio schenkt kunstwerk aan de Gemeente Wijk bij Duurstede

De Stichting Culturele Regio koopt het gekozen kunstwerk en schenkt het aan één van de gemeenten. Dit jaar wordt het schilderij van Pieter Jaspers geschonken aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Jaarlijks wisselt de gemeente, waardoor meer kunst in het openbaar wordt bevorderd. Zo ontstaat een breder draagvlak onder de inwoners. De Hans Nijhof Kunst- Cultuurprijs, voor de kunstenaars is het een stimulans om te blijven creëren.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,