Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show

Jaarlijkse clubshow België

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show. Op zaterdag 4 mei 2024 organiseerde de Belgische Rhodesian Ridgeback Club de jaarlijkse clubshow. Dit vond plaats op het terrein van de Koninklijke Kynologische Vereniging Brabo in Brasschaat te België. De dag begon met een zonnetje en later werd het onstuimig met regen en hagelbuien. Gelukkig is er een prachtige kantine op het terrein en kon de prijsuitreiking dan ook binnen plaatsvinden.

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show
Veulen van brons

Bronzen Rhodesian Ridgebacks

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show. Zeer vereerd dat ik werd uitgenodigd om mijn bronzen sculpturen tijdens deze dag te mogen tentoonstellen. Ik heb heel erg genoten van de prachtige Rhodesian Ridgebacks en enthousiaste mensen die geïnteresseerd waren in mijn bronzen sculpturen.

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show
Teckel van brons

Rhodesian Ridgeback liefde

Zelf ben ik een grote Rhodesian Ridgeback liefhebber en heb inmiddels mijn derde Ridgeback. Ja, ik blijf bij dit ras want “éénmaal een Ridgeback altijd een Ridgeback”! Dagelijks bekijk ik mijn hond tijdens de wandelingen en in en om het huis. De anatomie, de mooie gracieuze lijnen, de kenmerkende Ridge. Het zit allemaal in mijn geheugen gegrift. Ik ben echt verknocht aan dit prachtige ras. Daarom maak ik ook met heel veel hondenliefde Rhodesian Ridgebacks in brons. Zie hieronder een aantal van mijn werken:

Rhodesian Ridgeback pup
ridgeback van brons
Weet je dat het ook mogelijk is om je eigen hond te laten maken in brons?

Uw eigen lieve trouwe viervoeter vereeuwigd in brons, prachtig om je hond te laten vereeuwigen. Je bepaalt zelf de houding en de gewenste grootte en het is erg leuk om zelf onderdeel uit te maken van het proces. Hieronder enkele Rhodesian Ridgebacks van brons, gemaakt in opdracht:

Bronzen Rhodesian Ridgebacks tentoongesteld tijdens 30ste BRRC show
Beierse Bergzweethond

Eerst volgt er een vrijblijvende afspraak. Als de hond hierbij aanwezig kan zijn, dan is dat heel prettig om de hond te kunnen bekijken. Uiteraard kan ik ook heel veel met foto’s en filmpjes van de hond, mocht het een verrassing voor iemand zijn of dat de hond er niet meer is. 

Starten met het wasmodel

Ik start met het creëren van een wasmodel. Vervolgens maken we een afspraak om het wasmodel van de hond te bekijken. Tijdens deze afspraak kan er worden aangegeven wat er eventueel nog mag worden aangepast. Zodra het wasmodel is goedgekeurd breng ik dit naar de Bronsgieterij. Er wordt een siliconen mal op het wasmodel gemaakt, vervolgens kan het gietproces van start gaan. Zodra het wasmodel in brons is gegoten, volgt het ciseleren (afwerken van het brons) . Daarna het patineren (kleur geven door middel van hitte en chemicaliën). Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en opgeboend. En eventueel op een sokkel geplaatst. 

Rhodesian Ridgeback van brons in opdracht laten maken
Ridgeback beeld

Wenst u meer informatie over een Rhodesian Ridgeback in brons? Neem gerust contact op voor meer informatie:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,