Bronzen paard combinatie figuratief en abstract

Bronzen paard combinatie figuratief en abstract

bronzen paard

Een bronzen paard als tuinbeeld

Hoe fijn is het om je dierbare paard voor altijd bij je in de tuin te hebben staan?

Dat kan met een bronzen beeld. Heb je een bepaalde houding die je wenst, een bepaald gedeelte van het paard, het is allemaal mogelijk. Eerst wordt er een wasmodel opgezet, tijdens dit proces is alles nog naar eigen wens aan te passen. Bij dit bronzen paard heb ik het hoofd figuratief gemaakt en de hals abstract. De hals bestaat uit wilgentakken met was, om een apart open effect te krijgen. Waarom deze keuze? Geen idee….dit ontstaat gewoon gedurende het proces dat je hiermee bezig bent. Zo hoop ik dat er iets moois ontstaat. Van tevoren heb ik wel iets in gedachten maar dit verandert gaandeweg en dat maakt het ook zo leuk.

Het gietproces

Zodra het wasmodel klaar is, dan pas volgt het gietproces bij de bronsgieterij. Ik laat mijn wasmodellen gieten bij bronsgieterij Flassh

Vervolgens wordt het bronzen paard afgewerkt en gepatineerd bij Frank Boogaard het patineren kan in verschillende kleuren, groen, lichtbruin, donkerbruin, zwart en nog veel meer mogelijkheden. Per bronzen beeld bekijk ik dit ter plekke in welke kleur ik denk dat het bronzen paard het beste tot zijn recht komt. Vervolgens wordt het in de was gezet, gepoetst en eventueel op een sokkel geplaatst.

Groene patine

Voor dit bronzen beeld heb ik gekozen voor een mooie groene patina zodat het paard zacht oogt. Het is de bedoeling dat het bronzen paard buiten blijft staan, zo werkt de kleur mooi door.

Het bronzen paard is bevestigd op een cortenstalen plaat, zo krijgt het een mooie “oude look”. De groen en oranje kleuren (complementaire kleuren) geven elkaar kracht.

Bronzen paard combinatie figuratief en abstract

Bovenstaand figuratief bronzen beeld is geplaatst op een cortenstalen sokkel.

Tags: , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *