Bronzen beelden en tuinbeelden

Bronzen beelden en tuinbeelden

Eagle sculpture

Bronzen beelden en tuinbeelden

Bronzen beelden en tuinbeelden, is iets unieks waar je enorm van kan genieten. Een waardevol geschenk, dierbare herinnering waar je je hele leven naar kunt kijken. Helemaal geweldig als dit bronzen beeld speciaal voor je is gemaakt, zodat je weet dat er ook maar een van is, iets unieks, wat niemand anders heeft. Iets aparts voor in je interieur of in de tuin.

Van wasmodel tot bronzen beeld

Hieronder een uitleg hoe het in zijn werk gaat om een bronzen beeld te laten maken, hier een voorbeeld van een Amerikaanse zeearend.

Eerst wordt er een wasmodel gemaakt, de zeearend wordt op een houten boomstam geplaatst, het hout kan namelijk meegegoten worden, zo krijg je het natuurlijke effect van de boomstam wat je later in het brons terug ziet.

Door middel van een houten stok in het midden wordt bepaald waar de zeearend komt te staan, vanuit dit punt kan het wasmodel opgezet worden.

Bronzen beelden en tuinbeelden

Vervolgens worden de vleugels laagje voor laagje opgebouwd. De Amerikaanse zeearend is een imposante, zeer grote roofvogel en heeft een spanwijdte tot 2,5 meter. Vervolgens worden de veren er stuk voor stuk aangezet.

Vervolgens wordt alles verfijnd

Naar de bronsgieterij

Het wasmodel is klaar en mag naar Bronsgieterij Flassh, klik op gietproces om te kijken hoe dit in zijn werk gaat.

Als het gegoten bronzen beeld terugkomt ziet het er goudkleurig (brons) uit

Patineren

Daarna wordt het bronzen beeld gepatineerd bij Frank Boogaard. Met chemicaliën en een brander wordt er kleur aan een bronzen beeld gegeven. Dit gebeurt door middel van een brander, zo wordt het oxydatieproces versneld.

Nu het bronzen beeld is nog heet is, wordt het hoofd en de staart van de Amerikaanse zeearend met een kwast getamponneerd met zilvernitraat. De rest van het lichaam is reeds zwart gepatineerd. Zodra het beeld is afgekoeld wordt het in de was gezet. De volgende dag wordt het bronzen beeld uitgepoetst en daar waar nodig met een schuursponsje wat teruggepoetst.

Bronzen beelden en tuinbeelden

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *