Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad

Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad

Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad

Beelden van brons langs de wandelpaden

Wat heb ik genoten op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni jl. met mijn bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad. Daar waar Kunst en natuur samenkomen op het prachtige Landgoed De Lieskamp in Wageningen. Het weer zat gelukkig mee, het was fris maar droog en zo af en toe een heerlijk zonnetje.

Paardenbeeld
Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad

Tuinbeelden in de natuur

Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad. Kunst langs het Klompenpad is een schilderachtige wandeling- en fietsroute die begint in het pittoreske Rhenen. Na drie opeenvolgende succesvolle weekenden in 2021, 2022 en 2023, presenteerde de kunstenaars zich nu voor de vierde keer met hun creaties langs het Klompenpad. Het is een waanzinnige ervaring; “de schoonheid van kunst” te midden van de natuur!

Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad
Vrouwenbeeld

Bronzen sculpturen bij Landgoed de Lieskamp

Talloze lokale kunstenaars presenteren hun creaties te midden van de schitterende en biodiverse natuur op Landgoed de Lieskamp. De tentoongestelde kunst komt volledig tot haar recht in de natuurlijke omgeving. De kunstwerken hebben een innige verbinding met de natuur. Dit komt zowel door het gebruikte materiaal als het gekozen thema. De kunst vormt daardoor een harmonieus geheel met de natuur. De kunstenaars waren persoonlijk aanwezig bij hun werken om hier meer over te vertellen.

Torso vrouw
Bronzen beelden bij Kunst aan het Klompenpad

Genieten van Bronzen Kunst en Natuur

Op het Landgoed was gelegenheid om koffie, thee, heerlijk zelfgebakken taarten en andere lekkernijen te verkrijgen. Dit werd georganiseerd door de Rotary Club Wageningen-Bergpoort. De opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel; een droomreisje naar de Efteling voor kinderen en hun ouders die minder bedeeld zijn.

Dit kunstinitiatief is tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende onafhankelijke kunstenaars en Landgoed De Lieskamp. Dit wordt ondersteund door de cultuurmakelaar in de gemeente Wageningen.

De wandel-/fietsroutes zijn te vinden op de website van Kunst op het Klompenpad. Op Landgoed De Lieskamp volgt het Harsloƫr Klompenpad een route langs kunstwerken van diverse kunstenaars. Dit Klompenpad biedt een doorgang door een prachtig groen natuurgebied.

Het oorsprongsverhaal begint met een eenvoudige missie: Mascha Bossuyt van ThinkPink Studio. Zij wilde kunst weer toegankelijk maken voor het publiek tijdens de coronaperiode. De kunst- en cultuursector lag toen volledig stil. Na contact met Martine van der Mast van Landgoed de Lieskamp werd het idee geboren om kunst langs de wandelroute op het landgoed te plaatsen. Het initiatief ‘Kunst aan het Klompenpad’ in 2021 groeide uit tot een groot succes. Meer dan 1000 deelnemende wandelaars die verheugd waren dat er na maanden van inactiviteit weer iets leuks te doen was. Het was een prachtige symbiose van kunstbeleving, wandelen en het genieten van de natuur. De participerende kunstenaars waardeerden de ervaring zelfs met een indrukwekkend cijfer van 9.4. Ook het plezier dat de wandelaars beleefden, was duidelijk zichtbaar. De edities van zowel 2022 als 2023 werden eveneens druk bezocht, waarmee ‘Kunst aan het Klompenpad’ uitgroeide tot een gewaardeerde traditie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,