Bronzen beeld van uw huisdier

Bronzen beeld van uw huisdier

Cocker

Bronzen beeld van twee Cocker Spaniels 

Bronzen beeld van uw huisdier, een mooi geschenk of aandenken en blijvende herinnering. 

Wat een heerlijke opdracht om twee prachtige Engelse Cocker Spaniels te mogen maken in het brons. Eerst maar eens kijken hoe ik ze neer wil zetten en in welke houding. Het lijkt mij het leukste om ze dicht naast elkaar te zetten, lief tegen elkaar aan. Een afspraak volgde om de hondjes in het echt bekijken en foto en filmopnames te maken. Het zijn twee totaal verschillende hondjes, een zwart en een zwart-grijs hondje (wat ouder). Met veel enthousiasme begin ik met een eerste opzet. Het wasmodel krijgt steeds meer vorm en hoe langer ik hier mee bezig ben hoe verliefder ik word op deze schatjes.

Bronzen beeld van uw huisdier

Karakter Cocker Spaniëls

Cocker Spaniels zijn zachtaardig, aanhankelijk, levenslustig en uitbundig. Engelse Cockers zijn intelligent en gevoelig. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen familie en willen niks missen en overal bij zijn. Men zegt weleens: “Cockers overdrijven graag een beetje met alles”. Het enthousiasme van de Engelse Cocker is vaak hetgeen liefhebbers zo aanspreekt. Ze hebben mij ook ingepakt.

De keuring

Toen ik dacht dat het wasmodel (voor mij) naar wens was ben ik met het wasmodel naar de Cockers gegaan om te kijken of ze erop lijken. Dat bleek toch niet helemaal zo te zijn… vanaf een foto is het soms moeilijk te zien en goed om ze nogmaals goed te bekijken en te betasten om te kijken wat er aan het wasmodel moet veranderen. Veel foto’s en filmpjes gemaakt zodat ik dit thuis rustig kan bekijken als ik met het wasmodel bezig ben. Het zwart-grijze hondje heeft lange oren, het zwarte hondje heeft kortere oren, het zwart-grijze hondje heeft een beetje een hangoog. Het ene hondje heeft een korte staart, de ander wat langer. Dit zijn wel specifieke dingen die een eigenaar graag terug wil zien in het bronzen beeld. Er is dus weer werk aan de winkel om het wasmodel aan te passen.

Het proces

Nadat het wasmodel is goedgekeurd zijn ze naar Bronsgieterij Flassh te Balk gegaan om gegoten te worden in brons. Daarna wordt het gouden bronsmodel gepatineerd bij Frank Boogaard.

Zodra de hondjes gepatineerd zijn, worden ze in de zwarte was gezet en de volgende dag uitgepoetst. Het linker (grijs-zwarte hondje) heb ik flink terug gepoetst met een schuurspons om het goudbrons terug te laten komen, vooral op de grijze aftekeningen van het hondje. Het rechter hondje heb ik veelal zwart gelaten en heel iets terug gepoetst.

Een mooie blijvende herinnering

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *