Bronzen beeld in vijver

Bronzen beeld in vijver

Dame van brons

Vier het leven

Wat een prachtige opdracht; een bronzen beeld in vijver van een waanzinnige mooie tuin. Het lijkt wel of ik even in Afrika ben…. of in een levend schilderij zit. Tussen de wilde paarden en runderen, die daar rustig staan te grazen. Een mooiere plek voor mijn bronzen beeld kan ik niet wensen. Het motto van Antoinette Kalkman (opdrachtgeefster) is: “Vier het leven” …. Hier mag ik mee aan de slag. Het wordt een sierlijke, krachtige mooie dame, uiteraard met hoed.

Bonuszoon

Waar een boek allemaal toe kan leiden… Antoinette Kalkman is auteur van het boek Bonuszoon. Een van de hoofdpersonen in het boek Bonuszoon is Lauren, zij is beeldend kunstenares. Om research te doen hoe het in zijn werk gaat om bronzen beelden te maken, nodigde Antoinette mij enige jaren geleden uit om alles hierover te weten te komen. Tijdens dit gesprek heb ik haar alles verteld over het beeldhouwen en gietproces van bronzen beelden. Veel van deze tips heeft ze dan ook gebruikt voor enkele scenes in Bonuszoon. Tijdens de boekpresentatie van Bonuszoon in mei jl. kwam dan ook het idee van Antoinette dat ze heel graag een bronzen beeld in de tuin in de vijver wenstte dat haar levensmotto symboliseert; “Vier het leven”.

Sokkel van RVS

De dame komt op een sokkel van RVS in de vijver. Het idee is om de sokkel iets te laten zweven boven het water. Daar heeft Frank Boogaard een mooie constructie voor bedacht. Samen hebben we eerst het bronzen beeld op de RVS sokkel bevestigd. Daarna de gewenste plek in de vijver bepaald. Vervolgens de hoogte van het water gemeten en de afstand bepaald hoe hoog de sokkel moet komen te zweven. Uiteindelijk hebben we haar samen in de vijver geplaatst. Kijk haar eens pronken op het mooiste plekje dat je je maar mag wensen…

Tags: , , , , ,