Abstract bronzen beeld

Abstract bronzen beeld

Abstracte bronzen vrouwen beelden

Sandra Pot gaat abstract.. Weer even heel wat anders dan figuratief….normaal gesproken maak ik veelal realistische werken zoals vrouwen en dieren. Ontzettend leuk om weer even met iets heel anders bezig te zijn. Fijn om werken af te kunnen wisselen waardoor je ook weer anders leert kijken naar een 3D vorm.

Beeld in opdracht

Wat een uitdaging, ik word vrijgelaten in de opdracht, mag het zelf invullen, wat een luxe. Het bronzen beeld is voor een vriend voor in zijn appartement in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ik heb ervoor gekozen een abstract bronzen beeld te gaan maken. Denkend aan de persoon welke vorm daarbij past, vervolgens een collage gemaakt, een verhaal wat ik hem daarmee kan vertellen, komt vervolgens tot uiting in het abstract bronzen beeld. Abstract werken; even afstand nemen van de werkelijkheid….

Een avontuur

Abstracte kunst is een kunstvorm waarin niet wordt geprobeerd om objecten uit de werkelijkheid weer te geven, maar slechts vormen, kleuren, energie, evenwicht, de compositie, de ordening, de ruimtelijke werking. Het wordt ook wel non-figuratieve kunst genoemd. Het gaat om een reis, een avontuur, een gevoel voor schoonheid en het scheppen van een nieuwe werkelijkheid – de werkelijkheid van de maker, want er is geen voorbeeld om na te maken of een model of object om af en toe naar te kijken, dus de fantasie en de vrijheid van de maker zijn belangrijk. Geen makkelijke opgave om een abstract bronzen beeld te maken dat boeit, ook al wordt daar vaak wel zo over gedacht.

Het proces van een abstract bronzen beeld

Op de foto’s zie je het proces van het ontstaan van het abstracte bronzen beeld. Het abstracte bronzen beeld bestaat uit twee gedeeltes elk 60 cm hoog die in elkaar vloeien, in een spiraal vorm, positief eindigend gericht naar boven.

Kaapstad

Geplaatst op een sokkel van 1 meter hoogte, van Impala graniet uit Rustenburg (Zuid Afrika). Deze sokkel heb ik laten leveren in Kaapstad. Met dank aan bronsgieterij Bronze Age in Kaapstad, zij hebben de twee bronzen delen op de sokkel gemonteerd.

Het was een mooie ontdekkingsreis..

Abstract bronzen beeld
Abstract bronzen beeld

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *